Байерн Мюнхен спечели категорично с 6:0 на терена на Падерборн във вторник и се класира на полуфиналите за Купата на Германия след победа №20 в 21 официални мача под ръководството на Юп Хайнкес този сезон.

Една сцена с участието на Ариен Робен обаче не остана незабелязана. Намусеният холандец, който не се зарадва изобщо при първия от двата си гола в края на мача, отново напомни за нрава си.

В 42-ата минута на срещата Матс Хумелс пусна разкошен дълъг пас за бека Джошуа Кимих, който получи пространство и в крайна сметка завърши сам в близкия ъгъл.

Докато "Джош" напредваше на изгодна позиция преди гола си, Робен започна да ръкомаха към страничния съдия, искайки.. засада! Припомняме, че ситуацията се разигра при аванс от само два гола за баварците.

Германският вестник "Тагесцайтунг" акцентира, че превърналият се в отборен играч през последните сезони Робен минаваше за отявлен егоист на терена и навярно в този момент се е обадило миналото му... Действието на "лалето" пък не се хареса на фенове на Байерн, които се изказаха доста критично в социалните мрежи.