Напрежението в лагера на Байерн Мюнхен остава и днес след скандала на вчерашната тренировка между Матс Хумелс и Роберт Левандовски.

Двамата бивши футболисти на Борусия Дортмунд се познават отдавна, но очевидно нервите им не издържаха, въпреки аванса от цели 19 точки на баварците в Бундеслигата и доскорошните рекордни 14 поредни победи.

Според вестник "Билд" германецът се ядосал на Роберт заради това, че нападателят започнал да си връзва бутонките при атака на съперника по време на заниманието.

"Сериозен ли си?! Връзваш си обувките, докато те атакуват. Ма**а му", извикал Матс. Полякът отвърнал кротко: "Ти си този, който загуби топката".

"Това е грешка, а при теб говорим за отношението", контрирал Хумелс, при което последвал отговор от снайпериста: "Ти редовно губиш топката, но само говориш".

В този момент на диалога вече започнало да става горещо, защото защитникът отвърнал: "Затваряй си устата! Разкарай се". След кавгата двамата футболисти не са подали ръцете и не са загладили отношенията си. 

Днес играчите на Байерн проведоха тренировка на много ниски температури от -10 градуса и поне на пръв поглед нямаше напрежение в лагера на шампионите. Матс и Роберт са спазвали дистанция от няколко метра един от друг и не са коментирали конфликта помежду си.

Както е известно, Байерн Мюнхен спечели 14 от последните си 15 мача във всички турнири, като серията беше прекъсната от нулевото равенство 0:0 с Херта у дома, при която полякът направи куп пропуски. При успеха с 5:0 над Бешикташ пък по-рано Хумелс беше този, който допусна гафове на терена...