Бившият треньор на Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд Отмар Хитцфелд, извел и двата клуба до европейския клубен връх, изрази своето мнение за бъдещето на Юп Хайнкес. В същото време 69-годишният специалист призна, че е бил търсене от "жълто-черните" след уволнението на Петер Бос.

"Когато се анализират коментарите на Хайнкес, става ясно, че той ще спре в края на сезона. Ако той ми поиска съвет, аз бих му казал следното: Юп, животът е кратък, за да си позволим прекалено много стрес. Защото очакванията през следващия сезон отново ще бъдат огромни", коментира Генерала пред Sportbuzzer Fantalks.

"Аз се възхищавам на Хайнкес. На 72 години той тушира стреса, стои на пейката, спи в хотелска стая, преди мачовете усеща напрежението, а радостта от победите е кратка. След 2-3 дни идва следващата среща и всичко започва отначало. Това е голям стрес. Той е супер тип и аз се радвам за него."

"Да, имаше контакт между мен и Борусия Дортмунд. Не съм мислил много. Винаги съм имал оферти от Германия и чужбина, но за мен тази тема вече е приключила", добави Хитцфелд.