Германският хегемон Байерн Мюнхен със сигурност ще си има нов треньор през лятото, тъй като Юп Хайнкес си тръгва в края на сезона.

Според телевизия "Скай" 72-годишният специалист е информирал своите футболисти преди няколко дни за решението си. Както е известно, наставникът на няколко пъти коментира в хода на сезона, че се чувства самотен. Той живее в хотелска стая в Мюнхен, докато съпругата и любимото му куче Кандо са в семейната къща в Швалмтал.

Репортерът на "Скай" Торбен Хофман се е добрал до ексклузивната информация за решението на Хайнкес. В материала се казва още, че някои от играчите на Байерн са недоволни, че клубът все още няма яснота кой ще наследи Дон Юп след края на неговия рекорден четвърти престой начело на най-успешния германски клуб.

За намеренията на Хайнкес се знае отдавна, като той не се поддаде на медийната кампания на босовете Ули Хьонес и Карл-Хайнц Румениге, които искаха футболният учител да остане и следващия сезон.

Ветеранът в треньорската професия намекна за решението си на пресконференцията преди мача с Фрайбург, когато се обърна към колегата си Кристиан Щрайх с думите: "Това със сигурност ще бъде последната ни среща в Бундеслигата".