Централният защитник на Байерн Мюнхен Джером Боатенг назова голяма слабост на отбора. Той открито говори за проблемите на тима, въпреки смазващата доминация в Бундеслигата и успешния марш за Купата на Германия и Шампионската лига.

"Можем да се подобрим във всяко едно отношение. Най-вече по отношение смяната на играта от атака в защита. Смятам, че допускаме прекалено много положения за съперника и понякога губим топката доста лесно", сподели Боатенг пред вестник Welt am Sonntag.

"Байерн не е достатъчно прецизен в определени фази на играта в доста мачове. Бихме могли да бъдем още по-ефективни. Трябва да задържим напрежението, въпреки големия ни аванс в Бундеслигата. От помощ ни е това, че ни предстоят мачове с Лайпциг и Дортмунд, както с Леверкузен за Купата на Германия."

"Ние водим с 20 точки в Бундеслигата, но в много мачове спечелихме с късмет. В първенството не сме спечелили лесно нито един мач, макар понякога това да се представя точно така."

"Имаме шансове в Шампионската лига. Но там са нужни доста неща като моментна форма, късмет, съдийски решения. Ако играем като отбор сме трудни за побеждаване. Задружността е нашата сила. Имаме играчи от световна класа, но не и суперзвездата, от която зависи всичко", допълни Джером.