В Мюнхен всички обичат Юп Хайнкес. Това важи дори за бившите футболисти на Байерн, сред които е настоящият стрелец на Кьолн Клаудио Писаро.

Перуанецът още помни незабравимия сезон 2012/13, когато спечели требъл с баварския колос под ръководството на 72-годишния Дон Юп.

Писаро оказа голяма чест на специалиста, кръщавайки своя състезателен жребец на него. Интересното е, че той е съсобственик на животното с офанзивния полузащитник на Байерн Томас Мюлер, който е известен със своята голяма страст към конете.

Очевидно световният шампион и южноамериканския ветеран не са имали дилема как да кръстят животното, което е на две години и половина и скоро ще направи своя състезателен дебют в Англия.

"С Томас Мюлер притежаваме състезателен кон, който е още много млад. Кръстихме го по специален начин. Идеята беше на Томас. Кръстихме го Дон Юп", отсече "Пица".

Както е известно, Мюлер и неговата съпруга Лиза имат конеферма. Наскоро известният с чувството си за хумор германец сподели, че практически е станал татко, защото една от неговите кобили е родила...