Треньорът на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес увери, че не обръща внимание на "испанското проклятие" в Шампионската лига. Както е известно, баварците неизменно отпадат от представители на Ла Лига в последните четири сезона.

"Севиля е атрактивен съперник, който има страхотна публика и дава всичко от себе си. Но Байерн е играл навсякъде и познава тези мачове. Нищо не може да ни разтърси. Никога не знаеш какъв резултат ще постигнеш. Не знаем дали ще сме доволни на равенство", коментира Дон Юп.

"Не си пожелавам някакъв резултат, а победа. Едно евентуално нулево равенство е измамно - видя се срещу Манчестър Юнайтед. Ние сме в състояние да вкарваме голове не само у дома, но и при гостуванията си. Изпитваме огромен респект към Севиля. Още след жребия казах, че това е топ-отбор, който притежава голяма класа."

"През 2012 година спечелихме на полуфиналите срещу Реал Мадрид на "Сантяго Бернабеу" и се класирахме за финала. На следващата година победихме Барселона с 3:0 като гости, а това бяха най-добрите отбори по онова време. Но това е минало и за мен не играе роля. Случилото се през последните четири сезона също не играе роля за мен."

"Байерн има друг отбор, с друг треньорски екип. Подготвяме се оптимално, както винаги досега. Не обичам сравненията с нашия отбор, с който постигнахме требъл. Това беше друг отбор с Лам, Нойер, Швайнщайгер. Сега имаме повече чужди играчи. Все още не сме постигнали нищо през този сезон", добави Хайнкес.