Байерн (Мюнхен) успя да спечели предварително шестата си поредна титла в Бундеслигата, след като спечели визитата си на Аугсбург с 4:1 в мач от 29-ия кръг и на практика отборът е недостижим на върха със 72 точки в актива си.

Tитлата е 28-а рекордна за баварците. 

Срещата между двата отбора се игра на WWK Арена пред около 31 хиляди зрители, а баварците трябваше да обръщат мача в своя полза, след като Зюле си вкара автогол в 18-ата минута и така домакините получиха гол аванс.

Толисо обаче изравни в 32-ата минута, а само шест минути след това Хамес направи обрата в мача пълен. И Робен се разписа за успеха на баварския колос с попадение в 62-ата минута. Крайното 1:4 оформи Вагнер в 87-ата минута

По този начин Юп Хайнкес ознаменува завръщането си начело на баварците с титла, а освен това тимът е на прага да достигне и 1/2-финалите на Шампионската лига, след като спечели гостуването си на Севиля. 

В този мач опитният спец реши да направи доста промени в състава си заради турнира на богатите и остави на пейката Хумелс, Мартинес, Мюлер, Рибери, Алкантара и Левандовски, като шанс за изява получиха резерви като Вагнер, Рафиня и Руди. 


Срещата започна определено по-добре за домакините и те натиснаха здраво баварския гранд в първите минути, като още в 5-ата минута Каиуби отправи мощен удар, който премина покрай вратата на Байерн.

В 15-ата минута пък удар на Макс се отби от външната част на вратата, на шампионите, а две минути след това Аугсбург вече имаше аванс в резултата. Боатенг загуби топката на метри от вратата и тя попадна право в краката на Кордова, който стреля и се стигна до рикошет в лицето на Зюле, за да може топката да влезе в мрежата.

Толисо обаче изравни в 32-ата минута, след като с глава успя да засече страхотно центриране на Кимих в наказателното поле и така възстанови статуквото и доближи тима си до титлата.

В 38-ата минута Хамес направи обрата в срещата пълен, след като се възползва от страхотно включване на Кимих и подаване от страна на втория, който в случая се отчете с принос и за втория гол на тима си. 

Толисо можеше да вкара втори гол преди почивката, но ударът му бе спасен от противниковия страж.

След почивката гостите заиграха по начина, по който всички сме свикнали да ги виждаме, и резултатът от това не закъсня. Робен също записа името си сред голмайсторите, след като вкара в 62-ата минута след прекрасна тупалка от няколко метра, като вкара топката в близкия ъгъл. 

Крайното 1:4 оформи Вагнер в 87-ата минута, след като с глава засече прекрасно центриране на Руди. 

АУГСБУРГ - БАЙЕРН МЮНХЕН 1:4
1:0 Зюле 18 автогол
1:1 Толисо 32
1:2 Хамес 38
1:3 Робен 62
1:4 Вагнер 87

Аугсбург: Хитц, Хинтерегер, Кедира, Гувелеу, Макс, Байер, Ко, Шмид, Каиуби, Кордова (62 - Рихтер), Грегорич (80 - Моравек)

Байерн: Улрейх, Боатенг, Зюле, Рафиня, Кимих, Руди, Хамес (64 - Мартинес), Толисо, Робен (83 - Мюлер), Бернат (82 - Рибери), Вагнер