Отвратителна случка ужаси Германия. 19-годишно момиче е било брутално изнасилено в тоалетна на влак, пише "24 часа". Композицията била специално наета, за да откара привърженици на Борусия Мьонхенгладбах до Мюнхен за мача от Бундеслигата в събота вечерта срещу гранда Байерн.

Зверският акт бил извършен при пътуването на обратно. Във влака са се намирали близо 750 фенове на Борусия, чиито любими футболисти бяха разбити с 1:5 в столицата на Бавария.

Композицията била съставена от 15 вагона плюс 2 от типа, познат у нас като вагон-ресторант. Именно в единия от тях се случило изнасилването.

19-годишната фенка на Борусия се заговорила с извършителя на престъплението - поляка с германски паспорт Александер Б., на 30 г. Той упял със заплахи принудително да вкара момичето в тоалетната, където я изнасилил. Това станало към 1 ч след полунощ.

3 ч по-късно родителите на жертвата подали сигнал в полицията. Фенският влак пристигнал към 7,30 ч в Мьонхенгладбах. На гарата имало засилено полицейско присъствие, тъй като в композицията се возели и 190 от т.нар. рискови фенове. Въпреки това униформените служители успели да идентифицират 559 от пътуващите. Явно в останалата част бил и изнасилвачът.

В ранния следобед на понеделник Александер Б. се предаде на полицията в Мьонхенгладбах. Оказа се, че той е добър неин познайник.

Той вече има една присъда за сексуално насилие. Делото е започнало през 2015 г., а през 2017 г. е признат за виновен. Изнасилвачът обаче е на свобода, защото защитата му обжалва присъдата и в момента тя се преразглежда от друг съд.

За друго престъпление, за което получава 2 г. затвор, присъдата е условна и е в сила в момента. Общо е наказван за 4 нападения, причинили травми.