Легендата на Байерн Мюнхен Оливер Кан се нахвърли върху централния нападател на отбора Роберт Левандовски, който не направи нищо запомнящо се при снощното поражение с 1:2 от Реал Мадрид в Шампионската лига.

Вкаралият 39 гола във всички турнири този сезон поляк беше напълно обезличен от защитата на "белия балет" и чак в 88-ата минута излезе на стрелкова позиция, но изпълнението му беше под всякаква критика.

Снайперистът на баварския колос е свързван с испанците в продължение на месеци и дори се твърди, че е обсебен от мисълта да премине на стадион "Сантяго Бернабеу". Според Оли обаче претенциите на поляка са прекалено големи.

"Виждам прекалено малко от Левандовски в тези големи мачове. Той притежава този статут, който иска да има. Но не го оправдава изобщо в тези двубои", отсече Кан пред телевизия ZDF.

"Реал показа невероятно качество, защото нанесе своите удари с хладнокръвие и бруталност. Грешката на Рафиня беше наказана на световно ниво. Всичко им се получаваше. Беше наистина брутално, защото Байерн не си вкара положенията и това направи разликата между двата отбора."

"Но и през миналия сезон видяхме, че загуба в Мюнхен не значи непременно отпадане. Реал обаче вече е предупреден и е наясно колко силен е Байерн", добави Кан.