Нападателят на Фрайбург Нилс Петерсен съчувства на колегата си от Байерн Мюнхен Сандро Вагнер заради оставането на последния извън състава на Германия за световното първенство в Русия през лятото.

Както е известно, Вагнер се обиди на националния селекционер Йоахим Льов, влезе в словесна война с него и се отказа от Маншафта.

"Отдавна казвам на Нилс, че е кандидат за световното и имах големи надежди. Той ми отговаряше "Стига, татко, имаме толкова класни нападатели - Вернер, Вагнер, Гомес, Щиндъл", сподели треньорът Андреас Петерсен пред списание "Шпорт Билд".

"На Нилс му е жал за Сандро Вагнер. Двамата се разбират много добре. Но във футбола винаги има тежки решения. Синът ми не е писал писмо но националния селекционер, в което да го моли да намери място в състава. Нилс просто е изненадан да бъде част от селекцията."

"Нилс функционира веднага, без значение дали е титуляр или ще влезе като резерва. В състава на Германия има само двама типични централни нападатели и затова смятам, че синът ми има шансове да играе на световното", добави бащата на играча.