Германският колос Байерн Мюнхен все пак е готов да се раздели с голмайстора си Роберт Левандовски през лятото, за да изпълни желанието му да смени обстановката.

Както е известно, агентът на играча Пини Захави заяви преди дни, че неговият клиент търси ново предизвикателство и отправи молба към босовете на баварския колос да го продадат.

Силен интерес към поляка има от Челси, Манчестър Юнайтед, ПСЖ и Ювентус, а Реал Мадрид се дистанцира от него, за да не влиза в конфликт с колегите си от Мюнхен.

Списание "Шпорт Билд" пише, че Байерн е готов да продаде Левандовски срещу 200 милиона евро. Така Роберт е на път да стане вторият най-скъп футболист в историята след Неймар, който премина от Барселона в ПСЖ срещу 222 милиона евро миналото лято.

Според изданието самият Левандовски е провел тайна среща с президента на клуба Ули Хьонес, на която е изразил желанието си да си тръгне. Босът е заявил, че ще изпълни молбата му, но само ако в касата влезе споменатата сума.

Мечтата на Левандовски е да заиграе в Реал Мадрид, но ироничното е, че точно европейският шампион се отказа от него. Все пак не е ясно дали при промяната в нагласата на германския клуб няма да се стигне и до "испанска" оферта.