Стадионът на германския хегемон Байерн Мюнхен ще придобие съвсем нов облик през новия сезон и събитието ще бъде превърнато в празник.

Съоръжението ще бъде изцяло в бяло и червено, каквито са цветовете на баварския колос. Както е известно, преди около година Байерн стана единствен обитател на един от най-модерните стадиони в Европа, тъй като градският съперник Мюнхен 1860 се върна на стария си стадион "Грюнвалдер щадион", след като беше в ролята на наемател.

На 5-и август (неделя) специален гост на Байерн ще бъде един от най-големите му съперници на европейската сцена Манчестър Юнайтед, воден от Жозе Моуриньо. Мачът ще се играе от 21.15 часа българско време и ще даде началото на "новия" стадион.

"От лятото ще стане това, за което мечтаем от години. Алианц Арена ще бъде ясно разпознаваемият дом на Байерн - на отбора и феновете му", заяви изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге пред клубното списание.

Стадионът отвори врати през 2005 година, но заради съвместното ползване с Мюнхен 1860 имаше неутрални цветове. От следващия сезон обаче седалките ще бъдат оцветени в бяло и червено, а от високо ще се вижда името на германския шампион и мотото му "Mia san mia" (Ние сме ние).

Ето и как ще изглежда "Алианц Арена" от август месец: