Байерн Мюнхен все пак може да осъществи сензационен трансфер на Гарет Бейл от Реал Мадрид, защото уелсецът е основната цел на новия треньор Нико Ковач, твърди вестник "Мирър".

Големият проблем пред баварците си остава високата цена на бързака, който донесе триумфа на Реал във финала на Шампионската лига този сезон, вкарвайки два гола на Ливърпул за победата с 3:1.

Байерн Мюнхен си остава единственият европейски клуб, който работи на печалба близо четвърт век без прекъсване, без да разчита на съмнителни "спонсорски" постъпления за изравняване на бюджета.

Клубната политика на мюнхенци обаче изключва пръскането на високи трансферни суми и поради тази причина рекордният входящ трансфер си остава Корентен Толисо - 41.5 милиона евро.

28-годишният Бейл не се намираше в най-добри отношения с доскорошния си треньор Зинедин Зидан и не е ясно дали няма да получи гаранции за титулярно място от новия наставник.

Самият футболист отдавна е свързван с Манчестър Юнайтед, но преди седмици си позволи горещ флирт с баварците, определейки ги за един от колосите в модерния футбол.

Интересното е, че босовете на Байерн са на различни мнения относно сериозните харчове за нови подкрепления. Президентът Ули Хьонес остава консервативен, докато изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге намекна, че скоро германският хегемон ще бъде принуден да строши касата с гръмка покупка.