Пътищата на Хамес Родригес и Байерн Мюнхен със сигурност ще се разделят в края на сезона, твърди авторитетният мюнхенци вестник "Абендцайтунг".

Колумбиецът остана на резервната скамейка при разочароващото равенство 1:1 с Аякс във вторник и влезе в игра в 62-ата минута на мястото на Ариен Робен. 

И южноамериканецът не успя да помогне на своите, а след последния съдийски сигнал веднага напусна стадион "Алианц Арена", преди всички останали от лагера на баварците. Интересното е, че именно Хамес профука най-доброто положение за баварците след почивката.

"Той е много чувствителен човек", уточни доскорошният треньор на Байерн Юп Хайнкес пред ежедневника. Родригес беше осем пъти в групата на Байерн този сезон и игра само три пъти като титуляр, записвайки два гола и две асистенции.

Към момента изглежда, че новият наставник Нико Ковач не е успял да намери позицията на Хамес на терена и предпочита да се доверява на Тиаго Алкантара и Томас Мюлер. 

Байерн има опция да закупи колумбиеца през идното лято за 42 милиона евро. Твърди се, че самият футболист вече няма търпение да се завърне в Реал Мадрид, чиято собственост е.