Германският шампион Байерн Мюнхен получи ново кроше след резила с 0:3 от Борусия Мьонхенгладбах днес, който прати отбора на срамното пето място в таблицата.

Почти сигурно баварците остават без ляв бек за неопределено време, тъй като замененият в началото на второто полувреме Давид Алаба се оказа сериозно контузен.

Австриецът изпита силна болка в дясното бедро и от лагера на Байерн предполагат, че става въпрос за разкъсване на мускулни влакна. Утре ще стане ясно колко сериозна е травмата.

"Сега се случи точно това, от което се страхувах. Все още не знаем колко е сериозно, но навярно става дума за разкъсване на мускул", коментира треньорът Нико Ковач, който вече е под огромно напрежение след втората поредна загуба в Бундеслигата и четвъртият пореден мач във всички турнири без победа.

Както е известно, през лятото Байерн продаде левия си бек Хуан Бернат и разчиташе на Рафиня да действа като ляв и десен бек. В момента обаче бразилецът също е контузен и отборът разполага само с един истински бек - Джошуа Кимих.