Легендата на Байерн Мюнхен Лотар Матеус се почувства лично засегнат от прословутата петъчна пресконференция на "Тримата големи" в лагера на баварския колос.

Президентът Ули Хьонес, изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге и спортният директор Хасан Салихамиджич скочиха на медиите заради несправедливите според тях критики към отбора, клуба, треньора Нико Ковач и отделни футболисти.

"Трябва ли да сриваме със земята футболист като Мануел Нойер, който не е играл от една година? Мануел, който беше избиран 4 поредни години за вратар №1 в света? Знаете ли какво означава да не си играл 1 година професионален футбол? Критикува го експерт, който самият е играл футбол на високо ниво. Той знае колко е трудно да си контузен дълго време", бе заявил Кале вчера.

Въпросният експерт: Лотар Матеус. Носителят на Златната топка за 1990 година не пести критики към баварците, особено след култовия коментар отпреди години на Хьонес, че Матеус може да работи в Байерн само при условие, че е готов да поддържа тревното покритие на стадиона...

Както е известно, Лотар разкритикува Нойер след загубата на Германия с 0:3 в Холандия и призова титуляр за Маншафта да бъде стражът на Барселона Марк-Андре тер Стеген.

Ето и реакцията на Матеус: "тази пресконференция показва, че ръководителите не са доволни. Те отклоняват вниманието, защото самите те критикуват своите играчи, когато са насаме. Помня как бях атакуван от босовете, особено след финала на КЕШ през 1987 година. И това, което днес се пише от медиите е направо като детска градина. Ще продължавам да казвам това, което виждам. Ако има за какво да ги хваля, ще го правя. Ако има нещо за критикуване, ще го правя. Това е работата ми".