Байерн Мюнхен допусна грешна стъпка, завършвайки 1:1 с Фрайбург в двубой от десетия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Алианц Арена".

Това беше първа точка за гостите в Мюнхен от 10 май 1997 година насам, като те сложиха край на серията от четири поредни победи на шампионите във всички турнири.

Баварският колос не успяваше да стигне до чиста голова възможност и голяма част от ударите по вратата на Шволов бяха блокирани или лишени от сила и точност.

В 80-ата минута все пак един от най-активните на терена Серж Гнабри откри резултата с хубав изстрел в долния десен ъгъл. Фрайбург обаче шокира зрителите по трибуните с гол на Хьолер в 89-ата минута.

Така Байерн събра 20 точки на второто място и изостана с четири от лидера Борусия Дортмунд преди голямото дерби Der Klassiker идната събота. Фрайбург е десети с приличните 13 пункта.


Началото на мача беше доста скучно за стандартите на шампионите, които така и не успяваха да намерят пътя към вратата на своя добре организиран противник. Хамес Родригес пробва късмета си, но беше блокиран в наказателното поле.

Преди изтичането на четвърт час игра отново колумбиецът отправи изстрел, но спечели само корнер след получилия се рикошет. Шут на Гнабри беше блокиран, а включилият се в предни позиции Никлас Зюле също не проби бетона пред Шволов.

Роберт Левандовски получи златна възможност в 26-ата минута, излизайки сам срещу вратаря, но неговият удар отблизо беше спасен. Ренато Санчес стреля, но спечели пореден корнер.

Десетина минути преди почивката Байерн създаде най-добрата си възможност. Ариен Робен издебна на добра позиция и стреля много ефективно с ножичен изстрел от въздуха, но Шволов следеше ситуацията и спаси атрактивно.

В началото на второто полувреме Хамес Родригес отправи точен, но сравнително удар, попаднал в обсега на вратаря. Десетина минути след това топката се удар в ръката на Гулде в пеналта и домакините имаха претенции за дузпа, но реферът Цвайер не отсъди дузпа след намесата на системата за видеоповторения VAR.

Ренато Санчес отправи мощен шут в средата на втората част, но той беше лишен от точност. Статистиката малко след това показа 17:5 удара за домакините, но в играта им не се забелязваше видимо надмощие.

Два пъти удари на Левандовски бяха блокирани, а секунди след това и опитът на Рафиня срещна тялото на съперников футболист. На отсрещната врата Хаберер не успя да прехвърли Нойер. Гнабри не уцели топката по най-добрия начин и помогна на съперника...

В 80-ата минута Байерн все пак откри резултата. Серж Гнабри напредна, навлезе в наказателното поле и с плътен удар намери долния десен ъгъл.

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/rckCCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Не след дълго Фрайбург сътвори много добра контраатака,  която обаче беше завършена по безобразен начин от Хьолер и Валдшмидт.

В 89-ата минута Фрайбург сензационно изравни от нищото. Кристиан Гюнтер центрира отляво и в наказателното поле на домакините се стигна до неразбирателство между Зюле и Боатенг, което позволи на Лукас Хьолер да вкара отблизо. До края домакините опитаха хаотичен натиск, който нямаше ефект.

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/eskCCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Байерн Мюнхен - Фрайбург 1:1

1:0 Серж Гнабри - 80'
1:1 Лукас Хьолер - 89'


Байерн Мюнхен: Нойер, Зюле, Боатенг, Алаба, Рафиня, Кимих, Ренато, Хамес (Мюлер - 71'), Робен (Рибери - 63'), Гнабри (Горецка - 83'), Левандовски

Фрайбург: Шволов, Гулде, Хайнц, Щенцел, Гюнтер, Хьофлер, Кох, Хаберер, Франц (Терацино - 67'), Хьолер, Клайндийнст (Валдшмидт - 83')