Байерн Мюнхен победи Вердер Бремен с 2:1 като гост в двубой от 13-ия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Везерщадион".

Герой за закъсалите в първенството шампиони стана Серж Гнабри, който игра на висота за "бременските музиканти" през сезон 2016/17.

Той откри резултата в средата на първата част, а малко след почивката върна аванса на своите след изравнителния гол на Юя Осако в 33-ата минута. Германският национал отказа да се зарадва и на двете си попадения, показвайки уважението си към бременци.

След 18-ата си поредна победа (16 за първенство) над този съперник във всички турнири Байерн събра 24 точки и се изкачи на трето място в таблицата. Вердер Бремен е осми с 18 пункта.


Мюнхенци създадоха първото положение в мача в седмата минута, когато Томас Мюлер подаде на Роберт Левандовски в наказателното поле, но ударът на поляка беше спасен от Иржи Павленка.

Йоханес Егещайн отправи първия шут за домакините, но топката прелетя високо в трибуните. На отсрещната врата Левандовски отново пробва късмета си, но стреля много неточно и слабо по земя, за да се стигне и до неточния шут на Кимих.

В 20-ата минута Байерн откри резултата чрез бившия футболист на Вердер - Серж Гнабри. Джошуа Кимих се отличи с прекрасен пас и първият удар на Серж беше спасен от вратаря на бременци, но при добавката Гнабри не сбърка и намери опразнената врата.

Вердер се опита да отвърне веднага след груба грешка в отбраната на шампионите, но ударът на Гебре Селасие се озова право в ръцете на Мануел Нойер. На отсрещната врата Томас Мюлер засече неточно с глава.

Мощна тупалка на Нури Шахин от дистанция беше спасена от вратаря на шампионите, но в 33-ата минута "бременските музиканти" изравниха. Макс Крузе центрира отляво и в наказателното поле на гостите Юя Осако изпревари обърканата защита на Байерн и излезлия неразчетено Нойер.

Левандовски би над гредата малко преди почивката, а след подновяването на играта ударът с глава на Никлас Зюле профуча покрай целта.

Все пак баварците си върнаха аванса в резултата пет минути след паузата, когато Серж Гнабри отново наказа бившия си отбор с едва третото си попадение за сезона. Германецът извади късмет, защото бранител на Вердер изчисти лошо центрираната от Мюлер топка и Гнабри засече инстинктивно.

Като цяло играта на домакините не вървеше толкова гладко, както през първото полувреме и колебливата защита на баварския колос изобщо не беше поставяна под напрежение. Същото обаче можеше да се каже и за шампионите, които не действаха с характерната острота.

Четвърт час преди края на редовното време включилият се в предни позиции Давид Алаба намери топката от движение, но тя профуча покрай десния страничен стълб. Хубав опит на Крузе доведе само до корнер, от който не произлезе нищо пред вратата на гостуващия тим.

В оставащото време имаше само едно сравнително интересно положение - неточният удар на Давид Алаба. Никлас Мойзандер пък беше изгонен заради втори жълт картон в добавеното време.

 

Вердер Бремен - Байерн Мюнхен 1:2

0:1 Серж Гнабри - 20'
1:1 Юя Осако - 33'
1:2 Серж Гнабри - 50'

 

Червен картон: Мойзандер (Вердер Бремен) - 92'


Вердер Бремен: Павленка, Великович (Лангкамп - 63'), Мойзандер, Аугустинсон, Гебре Селасие, Шахин (Писаро - 76'), Максимилиан Егещайн, Клаасен, Йоханес Егещайн (Мьовалд - 66'), Осако, Крузе

Байерн Мюнхен: Нойер, Зюле, Боатенг, Алаба, Рафиня, Кимих, Горецка, Рибери (Коман - 38'), Мюлер (Мартинес - 91'), Серж Гнабри (Тиаго Алкантара - 80'), Левандовски