Бившият вратар на Байерн Мюнхен Оливер Кан може да се справи като ръководител в клуба, смята друг легендарен страж на баварците Сеп Майер.

Както е известно, самият Ули Хьонес намекна, че вижда в лицето на Кан евентуален наследник на президентския стол. Според някои германски медии има вариант Оли да стане изпълнителен директор, а настоящият такъв Карл-Хайнц Румениге да наследи Хьонес като президент след няколко сезона.

"Оливер Кан би бил добър избор за ръководен пост в Байерн, защото носи със себе си всички качества, които са необходими за това - познава материята, има амбиция и е надежден. Освен това стои твърдо зад Байерн и малцина са като него в това отношение", заяви "Котката" Майер пред списание "Шпорт Билд".

Двамата вратари се познават отлично, защото световният шампион от 1974 година беше треньор на Кан 14 сезона в Байерн и 11 години в националния отбор на Германия. 

"В лицето на Кан виждам младия Ули Хьонес. И двамата имаха отношение към ръководенето на клуба още по времето, в което бяха активни футболисти. Оли не се нуждае от време за навлизане в работата и няма нужда да се представя на никого в клуба. Всеки знае кой е той и какво може", добави Майер.