Байерн Мюнхен - РазенБалшпорт Лайпциг, дерби на 16-ия кръг в германската Бундеслига. Стадион Алианц Арена", 21.00 часа българско време.


Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх, Щарке
Защитници: Хумелс, Мартинес, Бадщубер, Лам, Бернат, Рафиня
Полузащитници: Алонсо, Тиаго Алкантара, Рибери, Робен, Кимих, Видал, Коста, Ренато
Нападатели: Левандовски, Мюлер
Контузени: Коман, Грийн, Боатенг


Прогноза на Gol.bg:

Шампионът Байерн Мюнхен посреща абсолютния дебютант в елита РазенБалшпорт Лайпциг, който единствен крачи с темпото на баварците и изостава само по голова разлика.

Момчетата на Ралф Хазенхютъл действат на принципа на мускетарите - "един за всички, всички за един". И това си личи на терена. Отборът е задружен, играе компактно, смело и няма звезди. Освен това РБ е най-младият отбор в Бундеслигата (средно 24.1 години), докато Байерн е най-старият (27.9 години).

Капитанът на шампионите Филип Лам и крилото Ариен Робен имаха леки мускулни проблеми, но тренираха с останалите и ще бъдат в групата за мача. В лазарета остават само трима играчи - Кингсли Коман, Джулиан Грийн и Джером Боатенг.

Никога досега изкачил се в елита отбор не е имал толкова добри показатели (36 точки и голова разлика +19) след първите 15 кръга, като Лайпциг дори е в график за титла. Само още 15 клуба са имали толкова точки след първите 15 кръга и 12 от тях са завършвали като шампиони, а два - като вицешампиони.

Байерн е най-добрият домакин, докато Лайпциг е най-силният гост през сезона. Днешните съперници никога досега не са излизали един срещу друг в официален двубоя. За мюнхенци това е 53-ият различен противник в първенството.

Баварците са спечелили всичките си 25 последни срещи с новаци, като за последно не успяха да сторят това през 2010 година срещу Кайзерслаутерн. Очакваме победа за фаворита, която обаче едва ли ще дойде лесно.


Резултат:  Байерн Мюнхен - РБ Лайпциг 2:1