Нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски говори пред сайта на УЕФА преди утрешния сблъсък с Ливърпул в Шампионската лига.

"Те имат много здрава защита, играят солидно и разполага с доста добри футболисти. Играят офанзивно и бързо превключват от защита в атака. Всичко може да се случи срещу такъв отбор с толкова качество. Но ние сме готови", заяви полякът.

"На този етап от турнира всяка грешка може да направи разликата. Имаш само два мача и страхът е в главата ти. Ние допуснахме грешки в последните сезони и се надявам това да не ни се случи този сезон. И в същото време трябва да сме готови да превърнем техните грешки в голове."

"Очаквам с нетърпение мача на "Анфийлд". Техните фенове не искат да ни видят как вкарваме голове или печелим, но аз се чувствам още по-енергизиран при една такава атмосфера. Обичам да играя на такива стадиони. И ако спечелиш, тогава става още по-добре."

"Юрген Клоп имаше голяма влияние върху кариерата ми. Трябва да съм му благодарен за съвместната ни работа в Борусия Дортмунд. Израснахме заедно и той ме изведе до мястото, на което съм днес. Той е страхотен треньор  и човек. Научил съм много неща от него. Той отключи головия ми инстинкт и ми позволи да направя следващата стъпка. Той видя нещо в мен, което аз самият не можех да видя."

"Дори нещата да не вървят добре, нужно е само да погледнеш езика на тялото му. Неговите реакции събуждат отбора. Искаш да тичаш и да се бориш. Той обича играта и винаги дава всичко от себе си. Той обича да бъде в съблекалнята."

"С него в Дортмунд понякога играехме дефанзивно и чакахме на контра. Бяхме като булдог. Чакахме противниците да се доближат до нас и ги захапвахме с отнемане на топката, втурвайки се напред и вкарвахме голове."

"Борусия и неговият Ливърпул не са същите, защото времената са различни. навярно и той се е променил и е работил върху допуснати грешки в миналото. Ливърпул не прилича на нашия Дортмунд отпреди. Всеки отбор има различни играчи. Но стилът е сходен относно играта с топката и преминаването от защита в атака", добави Левандовски.