Пред наставника на Байерн Мюнхен Нико Ковач има само две въпросителни относно стартовия му състав за битката с Ливърпул на 19 февруари, пише вестник "Абендцайтунг".

Както е известно, баварците гостуват на мърсисайдци в първи осминафинален мач на Шампионската лига следващата седмица.

Вратар №1 на планетата от 2013 до 2016 година Мануел Нойер почти сигурно ще излезе на терена с оглед важността на срещата. Той имаше травма на ръката и през последните дни получи почивка. 

Въпреки това участието на Ману си остава със сериозна въпросителна и всичко зависи от това дали той чувства някаква болка в деня на срещата. Резервният страж Свен Улрайх изглежда неубедителен и това тревожи феновете на Байерн.

Другата дилема пред Ковач е кой да играе до Никлас Зюле в центъра на отбраната. Снажният германец вече е първи избор пред треньора и "изяде" мястото на един от двамата световни шампиони Матс Хумелс и Джером Боатенг. Проблемът пред Ковач , че последните двама се редуват да правят безумни грешки. 

Последният такъв случай е мачът за Купата на Германия в Берлин, когато Хумелс се опита да върне с глава към Улрайх, но подари топката на Зелке и Херта добута мача до продължения преди да отпадне, макар да беше тотално надигран още в редовното време. Подобен гаф срещу Ливърпул практически ще означава и почти сигурно отпадане от Шампионската лига.

На всички останали постове Ковач вече е избрал титулярите. От самото начало на "Анфийлд" ще излезе Хамес Родригес, който не се намира в добри отношения със специалиста, но играе превъзходно напоследък и Нико няма друг избор. Особено след натиска от страна на феновете, нападателя Роберт Левандовски и спортния директор Хасан Салихамиджич. 

Бекове очаквано ще бъдат Давид Алаба и Джошуа Кимих, а като опорни халфове ще действат Тиаго Алкантара и намиращият се във великолепна форма от началото на годината Леон Горецка. Покрай Хамес по крилата ще сноват бързаците Кингсли Коман и Серж Гнабри, които също са под пара в момента. Атаката логично ще бъде водена от тарана Роберт Левандовски.

В главата на Ковач стартовият състав на Байерн за визитата на Ливърпул изглежда така:   

Вратар:
Защитници: Никлас Зюле, ?, Джошуа Кимих, Давид Алаба 
Халфове: Тиаго Алкантара, Леон Горецка, Хамес Родригес
Нападатели: Кингсли Коман, Серж Гнабри, Роберт Левандовски

Материал на Gol.bg