Нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски се врече във вярност на клуба и заяви, че не мисли за трансфер.

Както е известно, дълго време полякът беше свързван с Реал Мадрид, който минаваше за голямата му цел. Миналото лято снайперистът дори смени агента си и натовари опитния импресарио Пини Захави със задачата да му уреди преминаване в редиците на "белия балет".

Байерн обаче задържа своя футболист и в крайна сметка отношенията между босовете и Роберт се стоплиха. Напоследък се появиха информации, че ръководството на германския шампион иска да удължи договора на Левандовски с още два сезона - до лятото на 2023 година.

"Байерн продължава да е сред четирите водещи клуба в Европа. Не мисля за други неща. Повярвайте ми, аз съм изцяло фокусиран върху настоящия сезон. Виждам бъдещето си в Мюнхен", заяви Левандовски пред Welt am Sonntag.

Според мнозина резкия завой при Левандовски си има причина и тя навярно е свързана с дълбоката криза, в която изпадна "белия балет". 

Припомняме, че само в рамките на седмица се срина целият сезон на Реал, който отпадна за купата на Испания и изостана на 12 точки от Барселона в Ла Лига, инкасирайки две поредни загуби от каталунците насред "Сантяго Бернабеу" в рамките на дни.

После резилът стана пълен и след фиаското с 1:4 насред Мадрид срещу Аякс в Шампионската лига. Така доминацията на испанския колос в турнира на богатите приключи безславно.