Байерн Мюнхен - Майнц, среща от последния 34-и кръг на германската Бундеслига. Стадион "Алианц Арена", 16.30 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари: Нойер, Щарке, Лучич

Защитници: Боатенг, Бенатия, Рафиня, Бернат, Лам, Данте

Полузащитници: Алонсо, Швайнщайгер, Гьотце, Тиаго Алкантара, Хави Мартинес, Роде, Вайзер, Гаудино

Нападатели: Левандовски, Мюлер, Писаро, Курт

Контузени: Рибери, Алаба, Бадщубер, Робен

Наказан: Рейна

 

Прогноза на Gol.bg:

Точно след като подпечата спечелването на сребърната салатиера, Байерн Мюнхен нареди три поредни поражения в първенството - повече, отколкото във всички 30 шампионатни мача преди това.

Така за първи път от 1998 година насам баварците допуснаха да паднат три поредни пъти в Бундеслигата, а Пеп Гуардиола не успява за втори пореден сезон да поддържа концентрацията на своите момчета в края на кампанията.

И ако есенният полусезон на мюнхенци беше плашещо силен, през пролетта те са четвърта сила в Германия, допускайки повече поражения от отбори като Вердер Бремен и Кьолн.

До момента нито един отбор не е записал 22 мача без допуснат гол за един сезон в Бундеслигата и нито един вратар не е постигал 20 сухи мрежи. Преди днешния мач Байерн и Мануел Нойер са съответно на кота "21" и "19"...

Статистиката показва, че за последните 40 години Байерн никога не е губил последния домакински мач от сезона, а в общо 27 мача пред своите фенове в края е допуснал само едно поражение.

В талисман за гостите може да се превърне Нико Бунгерт, който е участвал и при трите победи на Майнц срещу далеч по-именития противник. Роберт Левандовски пък има седем победи и равенство в 8 мача срещу Майнц, вкарвайки шест гола.

 

Резултат: Байерн Мюнхен – Майнц 2:0