Крилото на Байерн Мюнхен Серж Гнабри призна, че не е очаквал баварците да настигнат Борусия Дортмунд на върха в таблицата.

Шампионите изоставаха с цели девет точки през есента, като наскоро те дори бяха на върха заради по-добрата си голова разлика, но след мачовете в събота паднаха отново на второ място.

"Ние заличихме пасив от девет точки. Много хора се съмняваха, че това е възможно. Признавам си, че и аз бях сред тях, ако трябва да съм честен. Но в момента сме много уверени в себе си", каза Гнабри пред официалния сайт на Бундеслигата.

"Преди равенството с Фрайбург бяхме записали четири мача, в които винаги вкарвахме по 5-6 гола. Затова и оставаме уверени. Знаем, че можем да бележим, намираме се в добро състояние. Ако победим Борусия Дортмунд в събота, до голяма степен можем да решим борбата в наша полза."

"Това е мачът на сезона, черешката на едно голямо съперничество. Загубихме на техен терен, но сега сме домакини. Това е нашата възможност да отвърнем на удара", допълни германският национал.