Галерия

Фортуна Дюселдорф - Байерн Мюнхен, двубой от 29-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Меркур Шпиларена", 16.30 часа българско време.

 
Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх, Фрюхтъл
Защитници: Хумелс, Боатенг, Зюле, Алаба, Кимих, Рафиня, Май
Полузащитници: Мартинес, Горецка, Тиаго, Ренато, Хамес, Гнабри, Алфонсо, Коман, Шабани, У-Йон Чен
Нападатели: Левандовски, Мюлер
Контузени: Робен, Рибери (болен), Толисо


Прогноза на Gol.bg:

Набралият скорост Байерн Мюнхен официално е в пол позишън за седма поредна титла, след като размаза конкурента Борусия Дортмунд с 5:0 миналата седмица, с което се върна на върха.

Мнозина специалисти биха искали да са на мястото на все още критикувания треньор на Байерн Нико Ковач. Неговият отбор спечели 14 от последните 16 шампионатни срещи, като за последните осем кръга допусна само едно леко подхлъзване (1:1 във Фрайбург).

Фортуна беше сочен за най-сигурният изпадащ до средата на декември миналата година, когато обаче се вдигна и вече си осигури мястото в елита. В последните осем кръга бяха постигнати цели пет победи, но днес тимът е без своя контузен капитан Оливер Финк.

Момчетата на Фридхелм Функел влизат в мача със самочувствието на отбор, който изтръгна точка от Мюнхен през есента. Тогава Доди Лукебакио оформи своя хеттрик в 93-ата минута и баварците останаха с пръст в уста, макар да водеха с 3:1.

Като цяло Фортуна има приемливи показатели (10:27 победи в 47 мача) срещу най-успешния германски клуб, а в Дюселдорф балансът е 12:7 успеха за Байерн, при четири равенства и поизравнена голова разлика 42:39.

Все пак трябва да се отбележи, че Байерн  е в серия от 7 поредни победи в Дюселдорф, като домакините са се разписвали на свой терен срещу най-успешния германски клуб през далечната 1990 година. Смятаме, че шампионите няма да сбъркат точно тук.


Резултат: Фортуна Дюселдорф - Байерн Мюнхен 0:2