Легендата на Вердер Бремен и Байерн Мюнхен Клаудио Писаро ще може да си избере в кой от двата клуба ще работи след края на футболната си кариера, пише списание "Шпорт Билд".

"Ние се разбрахме с Клаудио, че когато реши да прекрати футболната си кариера, винаги може да се върне в Мюнхен и да стане посланик на клуба по света", заяви изпълнителният директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге пред сайта meinwerder.de.

Интересното обаче е, че същата готовност имат и "бременските музиканти". Спортният директор на северняците Франк Бауман разкри, че е възможно 40-годишният стрелец да поиграе още един сезон и след това да работи за клуба под друга форма. 

"Клаудио трябва да вземе решението как ще продължи от лятото. Има цялото време и спокойствие на света", заяви Бауман. Перуанецът кара девети сезон във Вердер - колкото изкара и в Байерн.

Ролята на посланик в Байерн изобщо не изглежда безобидна, защото точно като такъв се върна в Мюнхен Хасан Салихамиджич през януари 2017 година. В момента "Брацо" вече е спортен директор.