Легендата на Байерн Мюнхен Дитер Хьонес е на мнение, че голмайсторът на тима Роберт Левандовски си остава най-добрият стрелец в Бундеслигата.

Полякът почти сигурно ще получи конкуренция през лятото, защото Байерн иска да купи Тимо Вернер от РБ Лайпциг. Двата клуба имат сериозно разминаване по отношение на трансферната сума, защото мюнхенци предлагат 25 млн. евро, а "биковете" искат 60 млн. евро.

Босовете на РБ са готови да продадат Вернер на Ливърпул, но футболистът иска в Мюнхен. Тимо държи здраво юздите в свои ръце, защото до края на договора му остава само една година.

"Левандовски си остава един от тримата най-добри нападатели в света и без съмнение е най-добрият в Бундеслигата. Неговите показатели говорят достатъчно. Лично за мен е много впечатляващо, че той не спира да бележи при цялото това напрежение върху него. Тимо Вернер е най-добрият в Бундеслигата след Левандовски", заяви братът на Ули Хьонес за "Емил".

Утре Тимо Вернер излиза срещу Байерн в дербито на кръга. Евентуална победа на "биковете" може да съкрати аванса на шампионите пред Борусия Дортмунд само на една точка кръг преди края на сезона.