Бившият вратар на Енерги Котбус Томислав Пиплица вярва, че неговият бивш отбор има своите шансове срещу хегемона Байерн Мюнхен в мача от турнира за Купата на Германия в понеделник.

"Първенството е по-важно за Котбус, но е ясно, че един такъв мач ще ти напълни касата. Всеки спортист иска винаги да печели. В 1000 мача Байерн навярно ще спечели 999. Но Енерги Котбус трябва да си каже, че в понеделник е мачът с тяхната победа над баварците", коментира Пиплица, цитиран от вестник "Билд".

"Ако Байерн играе на 50%, ще получи удар в муцуната. Това е единственият шанс за Котбус. Те трябва да се забавляват и да вярват. За някои момчета може би никога повече няма да дойде съперник от такъв ранг, с толкова звезди на световно ниво. Те трябва да се насладят на мача. И могат да постигнат чудото", добави 50-годишният ветеран.

Пиплица беше част от състава на Енерги, който тръшна големия Байерн на 14 октомври 2000 година с 1:0 в Котбус. 

"Тогава и самите ние не вярвахме, че е възможно да спечелим, защото в редиците на Байерн бяха големи играчи като Кан, Елбер, Шол. Но ние имахме прекрасен отбор и държахме един на друг. Това беше ключът към сензацията", добави бившият вратар.