Германският шампион Байерн Мюнхен имаше сериозни флангови проблеми само преди няколко седмици и спешно търсеше нови футболисти заради напускането на легендите Ариен Робен и Франк Рибери.

В момента обаче баварският колос разполага с един от най-горещите крила в Европа, защото те се намират във великолепна спортна форма, отчита вестник "Абендцайтунг".

Французинът Кингсли Коман, германецът Серж Гнабри и канадецът Алфонсо Дейвис впечатлиха за националните си отбори и дори се разписаха. Първият дори заби три гола за "петлите" в рамките на три дни. 

Дейвис пък вкара скъпоценния гол за Канада при успеха с 1:0 над Куба в двубой от лигата на нациите в зона Конкакаф. Северноамериканците имат пълен актив от шест точки и основната заслуга е на 18-годишния бързак.

Гнабри стана първият германски национал през този век, който вкарва повече от 7 гола в първите си 10 мача за Маншафта. Серж се разписа срещу Холандия и Северна Ирландия и вече има 9 попадения за родината си.

Иван Перишич пък играе на високо ниво още от дебюта си за баварския колос и е неизменна част от националния отбор на световния вицешампион Хърватия.

Треньорът Нико Ковач определено ще има "луксозен проблем" с избора на титулярен състав в дербито с РБ Лайпциг в събота. Защото и тримата му флангови футболисти нямат място на пейката...