Байерн (Мюнхен) стигна до категорична домакинска победа с 4:0 над гостуващия Кьолн в среща от петия кръг на Бундеслигата.

Домакините тотално надиграха своя противник и с лекота постигнаха убедителната победа.

Още в 3-ата минута Левандовски бе точен за домакините, а две минути след подновяването на играта отново полякът бе точен и удвои аванса на тима си.

В 59-ата минута "козлите" останаха с човек по-малко след директен червен картон на Ехизибуе.

Три минути след това Коутиньо покачи на 3:0 след попадение от дузпа, а Перишич също се разписа в 73-ата минута и така оформи крайния резултат. 


Срещата започна доста активно за домакините и още в 3-ата минута те стигнаха до попадение чрез Левандовски.

Полякът получи хубаво подаване от Кимих в наказателното поле и след това с удар от няколко метра не остави шансове на противниковия вратар да реагира. 

Точно десет минути след това Коутиньо бе на косъм да удвои, но прекрасният му удар от фаул премина много близо покрай страничната греда.

През следващите минути домакините владееха инициативата, но головите положения липсваха.

В 35-ата минута Перишич от перфектна позиция не успя да вкара топката в мрежата и я прати покрай вратата, а три минути след това Кордоба от състава на гостите пропусна страхотен шанс и макар да се справи с двама противникови бранители не успя да намери също вратата от супер положение.

Кордоба направи фрапантен пропуск и в самия край на полувремето, а второто полувреме започна отлично за домакините.

В 48-ата минута Левандовски вкара втория си гол в мача и "уби" интригата. Той засече с глава прекрасно центриране на Кимих на далечната греда. 

Точно десет минути след това гостите останаха с 10 души заради груб фаул на Ехизибуе срещу Коутиньо в наказателното поле и реферът отсъди дузпа. Самият играч пък получи директен червен картон за проявата си. 

Зад топката застана бразилецът, който покачи на 3:0. 

За крайния резултат в този мач точен бе Перишич в 73-ата минута. Коутиньо намери хърватина, който навлезе в наказателното поле и с удар по земя в далечния ъгъл реализира. 

БАЙЕРН (Мюнхен) - КЬОЛН 4:0
1:0 Левандовски 3
2:0 Левандовски 48
3:0 Коутиньо 62 дузпа
4:0 Перишич 73

Байерн: Нойер, Боатенг (59 - Мартинес), Зюле, Павар, Ернандес, Толисо, Кимих, Гнабри, Перишич, Коутиньо, Левандовски (71 - Мюлер)

Кьолн: Хорн, Борнаув, Чичос, Хектор, Ехизибуе, Шкири, Хьогер (79 - Бадер), Шнидлер, Кайнц (64 - Мере), Дрекслер, Кордоба (72 - Тероде)