Байерн Мюнхен - Кьолн, мач от 23-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Алианц Арена", 21.30 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари: Нойер, Рейна, Щарке

Защитници: Боатенг, Данте, Бадщубер, Бернат, Алаба, Рафиня

Полузащитници: Швайнщайгер, Гьотце, Робен, Рибери, Алонсо, Роде, Вайзер, Гаудино, Шол

Нападатели: Мюлер, Левандовски, Писаро, Курт

Контузен: Бенатия

Извън групата: Лам, Мартинес, Тиаго Алкантара

Прогноза на Gol.bg:

Байерн е впечатляващ през този сезон на свой терен, постигайки две победи и равенство в 11 двубоя. Кьолн обаче е специалист в гостуванията си, защото цели пет от шестте победи на тима през сезона дойдоха на чужд терен. Това прави "козлите" най-силният гост в Бундеслигата след баварците.

В исторически план мюнхенци имат 38 победи, 22 равенства и 23 загуби, при голова разлика 159:114 срещу този съперник. Така Кьолн е отборът с най-много победи срещу Байерн след Вердер Бремен (26). Куриозното е, че в мачовете на свой терен мюнхенци са спечелили по-малко от половината срещи: 19 победи и 13 равенства в 41 двубоя.

Байерн е спечелил само един от последните шест и два от последните девет сблъсъка на свой терен с този противник. Все пак трябва да се вземе под внимание, че "козлите" не се разписаха нито веднъж при последните си три гостувания тук.

Днес Байерн празнува своя 115-и рожден ден и на вчерашната пресконференция наставникът на тима Пеп Гуардиола си пожела да зарадва феновете с победа. Дали момчетата на Петер Щьогер ще успеят да развалят празника на най-успешния германски клуб?

Гарант за успех срещу Кьолн е Роберт Левандовски, който е спечелили и петте си срещи с този противник, успявайки да се разпише четири пъти. Ариен Робен пък е на път да се превърне в "Мистър Алианц Арена". От откриването на модерния стадион през 2005 година само бившият нападател на баварците Марио Гомес има повече голове от холандеца - 49. "Лалето" е на две попадения от едноличното лидерство.

В редиците на домакините Меди Бенатия има мускулни проблеми и пропуска мача. Възстановените от скъсани коленни връзки Тиаго Алкантара и Хави Мартинес вече тренират, но не са готови за мача. същото важи и за капитана Филип Лам, който е напълно здрав след счупването на костица в глезена през есента.

 

Резултат: Байерн Мюнхен - Кьолн  3:1