Бохум беше на минути от сензацията, но все пак загуби с 1:2 и отпадна от Байерн Мюнхен в мач от втори кръг за Купата на Германия. 

Срещата на стадион "Воновия Рурщадион" загатна в самото начало, че намиращият се на 16-о място във Втора Бундеслига отбор няма никакво намерение да се даде без бой. 

Още в 41-ата секунда Бохум създаде чисто голово положение, но шутът на останалия сам срещу Нойер Симон Цолер беше под всякаква критика. В петата минута пък изстрел на Дани Блум беше спасен от вратаря на германския хегемон.

Баварците имаха нужда от близо четвърт час игра, за да „влязат в мача“, но и тогава не успяваха да създадат нищо съществено. Кингсли Коман би неточно, а удари на Корентен Толисо и Алфонсо Дейвис бяха отразени от вратаря на рурци Мануел Рийман.

Десетина минути преди почивката поставеният в лявата зона на защитата на Байерн Алфонсо Дейвис си вкара куриозен автогол. Той не успя да помръдне при прострелното центриране отляво на Блум и не остави шансове на Нойер.

След почивката Байерн се активизира, но така и не застрашаваше съперника си. Влизането в игра на головата машина Роберт Левандовски също не помагаше, защото домакините се отбраняваха смело. Вместо това в 80-ата минута Нойер беше на път да довърши своите с грешен пас, но все пак спаси опита на Блум да го прехвърли.

Бохум все пак се пропука в 83-ата минута, в която Серж Гнабри вкара скъпоценно изравнително попадение за носителя на трофея, засичайки от границата на малкия пеналт центрирането на Джошуа Кимих отдясно.

Втородивизионният опашкар рухна окончателно в 89-ата минута, в която мощният натиск на Байерн даде ефект малко след директния червен картон на Котчап за рурци. Коман свали топката за влезлия като резерва Томас Мюлер и последният вкара отблизо.


Бохум - Байерн Мюнхен 1:2

1:0 Алфонсо Дейвис – 35’, автогол
1:1 Серж Гнабри – 83’
1:2 Томас Мюлер – 89’