За строшените от Роберт Левандовски рекорди могат да се изпишат десетки редове. Вестник "Абендцайтунг" разкрива и какви са причините за невероятната форма на поляка, нанизал 27 гола в 20 мача този сезон за баварците.

Само в рамките на няколко седмици Роберт стана първият футболист в историята на Бундеслигата, който бележи във всеки един от първите 11 кръга невижданите досега 16 гола. Той стана автор на най-бързите 4 гола в мач от Шампионската лига (14 минути и 32 секунди), както вторият футболист след Лео Меси, който постига две "четворки" в турнира на богатите.

Снайперистът на мюнхенци е техният голмайстор №1 в историята в мачовете в Шампионската лига и генерално голмайстор №2 в историята на клуба след Герд Мюлер. Митичният "Бомбардировач" държи рекорда от 40 гола за един сезон в германския елит, но Роберт е в график да го задмине.

"Трябва да призная, че съм пристрастен към вкарването на голове", написа Левандовски в социалната мрежа Туитър след победата с 6:0 над Цървена звезда. Откъде идва фантастичната му форма?

Преди всичко от здравата работа. Нападателят тренира неуморно с топка и без топка. Плочките по корема и мускулите не са случайни, а една от мотивациите му се казва Анна Левандовска. Красивата му съпруга е бивша шампионка по карате, а в момента е инструктор по здравословно хранене и също тренира постоянно. 

Стегнатото дупе на Анна подкосява краката на хиляди фенове по света, които завиждат на Роберт не само заради головете му. Двойката се радва и на дъщеричка Клара, която им дава допълнителен взривен коктейл от енергия. На хоризонта се задава и второ дете, пише мюнхенското издание.

"Роберт има тяло като на Арнолд Шверценегер. Вижте какви мускули има само", бе заявил през лятото изпълнителният директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге. Именно Кале беше изпреварен от поляка (218 гола) тази седмица и вече е голмайстор №3 в историята на клуба със своите 217 гола. Със сигурност обаче е доволен, защото баварската машина напълно оправдава прякора си и в момента по нейните футболни пътеки не никне трева.

Анна не позволява на Роберт да яде случайна храна и изготвя менюто му. Освен това двойката държи на правилния и пълноценен сън. Който е нарушаван от Клара, но тя има това право... Госпожа Левандовска беше наела специалист, който да анализира съня на съпруга й. Позицията на тялото по време на сън, светлината в спалнята, позицията на леглото - всичко мина през детайлен анализ. 

"Играя с десния крак, който е по-силен от левия и затова ми е по-добре да лежа на лявата си страна, докато спя", споделя Роберт. 

Анна стигна още по-далеч и нае професор, който направи тест за истинската бъзраст на мъжа й. Какво мислите за резултата? Оказа се, че според теста Левандовски изобщо не е на 31 години, а доста по-млад. Което доказва и защо той бележи като луд...

 

Материал на Gol.bg