Утре вечер Байерн Мюнхен приема Тотнъм в мач за престиж, с който двата отбора слагат край на тазгодишното си участие в груповата фаза на Шампионската лига.

Баварците със сигурност печелят групата си, а "шпорите" продължават към фазата на елиминациите като втори. Така пред новия мениджър на лондончани Жозе Моуриньо стои възможността да даде игрови минути на футболисти, които са основно резерви.

Това пък е отлична възможност допусналият две поредни загуби в Бундеслигата Байерн да се поизтупа и да върне самочувствието си, ставайки първият германски клуб, който печели шестте си мача в груповата фаза.

"Ханзи, това би било рекорд", бе заявил изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге към треньора Флик по повод споменатата възможност пред мюнхенци.

Коментарът на Моуриньо: "Крайният резултат е без никакво значение, защото ще останем втори. Но това ще бъде важен мач за играчите, които ще излязат на терена". Специалния вече увери, че ще даде шанс на дълбоките резерви Райън Сесеньон, Трой Парът, Оливър Скип, Кайл Уокър-Питърс. Звездата Хари Кейн пък почти сигурно ще получи почивка.

"Шпорите" имат да си връщат за срамната загуба с 2:7 от Байерн насред Лондон, като тогава и двата тима имаха различни треньори.