Временният треньор на Байерн (Mюнхен) Ханзи Флик игнорира последните загуби и проблеми в отбора и заяви, че иска до края на сезона от футболистите три победи в последните три мача до края на годината.

"Ние трябва да се приближим към нивото, което е нужно да показваме, като се фокусираме в мачовете. Искаме до края на сезона три победи в последните три мача. Няма да е лесно, но това е целта, която сме си поставили, заяви бившият помощник-треньор на националния отбор преди мача с намиращия се в дъното отбор на Вердер (Бремен).

Шампионите от Байерн се смъкнаха на 7-о място в класирането, на 7 точки от върха след като паднаха с 1:2 от Байерн (Леверкузен) и от лидера Борусия (Мьонхенгладбах) след това. След срещата с Вердер баварците ще гостуват на Фрайбург в мач от междинния кръг, а на 21-и срещат средняка Волфсбург.

Все пак отборът малко повъзстанови морала си в сряда с победата с 3:1 над Тотнъм и завърши по перфектен начин кампанията в Шампионската лига.

Но проблемите за Флик остават, тъй като Кингсли Коман е контузен и отпада за трите въпросни мача до края на годината. Корентен Толисо има мускулни проблеми и няма да играе поне срещу Вердер, а Хави Мартинес е наказан. Другите липсващи са трайно контузените Никлас Зюле и Люка Ернандес.