Защитникът на Ал-Духаил Меди Бенатия направи анализ на бившия си треньор в Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола. Двамата работиха заедно на стадион "Алианц Арена" от 2014 до 2016 година.

"Навярно той е най-добрият тактик в света. Бях на 28 години, когато пристигнах в Байерн. И смятах, че имам големи познания за играта. Но при всяка една тренировка с Пеп научавах нещо ново за футбола", сподели Бенатия пред радио "Монте Карло".

"Той ми показваше как да позиционирам тялото си, как да контролирам топката, как да играеш с разперени рамене на терена. С него не направих нито един спринт за две години. Веднъж го попитах защо не правим тренировки за издръжливост, а той ми отговори "Защо са ни? Моите отбори държат топката, което значи, че тичаме с нея".

"Гуардиола обаче не държи на междучовешките отношения. Казва, че е заради миналото му, когато е бил разочарован. Веднъж ми каза "Купих те, исках те. Имаш много качества. Имам нужда от това, ще те науча на онова. Ще правиш това, но не сме тук, за да бъдем приятели".

"Преди това имах много добри отношения с Руди Гарсия, с Гуидолин. но не и с Пеп. Той е шефът, той е този, който ти казва какво да правиш. Казах му, че ме е купил за 30 милиона евро, защото имам качества. И че ако иска да ме променя, ще трябва да си намери някой друг", добави Бенатия.

Както е известно, пътищата на двамата се разделиха през 2016 година, когато Гуардиола пое Манчестър Сити, а мароканският бранител подсили Ювентус.