С два късни гола Байерн Мюнхен победи Волфсбург с 2:0 в двубой от 17-ия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Алианц Арена".

Шампионите изиграха доста слаб за стандартите си мач и трябваше да чакат чак до 85-ата минута, в която влезлият малко преди това на терена Джошуа Циркзее изправи зрителите на крака във втория си мач в Бундеслигата. 

Както и известно, 18-годишният Циркзее влезе в историята в сряда, когато стана герой за баварците срещу Фрайбург, вкарвайки още с първото си докосване в Бундеслигата.

Също както и тогава, днес точно четири минути след неговия гол се разписа и Серж Гнабри. Така Байерн събра 33 точки на третото място, докато Волфсбург е девети с 24 пункта.


Баварците имаха нужда от десетина минути, за да "влязат" в мача и Иван Перишич отправи първия опасен удар с глава. Вратарят Кастеел обаче следеше ситуацията и спаси. На отсрещната врата Клаус беше изпуснат от защитата на шампионите, но Мануел Нойер внимаваше и блокира удара.

В средата на първото полувреме Давид Алаба загря ръкавиците на вратаря от пряк свободен удар, а след това неточен шут отправи Томас Мюлер. Серж Гнабри се изстреля отдясно и стреля по диагонала, но Кастеелс изби пред погледа на Левандовски.

След това точен, но сравнително слаб удар на Максимилиан Арнолд попадна в прегръдката на Нойер, а после покрай вратата на гостите шутира Филипе Коутиньо. 

Първата интересна ситуация след почивката беше създадена от Филипе Коутиньо, който отправи снаряд извън наказателното поле, но Кастеелс спаси. Пет минути по-късно Русийон предотврати сигурен гол, избивайки топката пред главата на Мюлер.

Десетина минути преди края на редовното време кинжален изстрел на Арнолд рикошира в тялото на защитник и профуча на метър покрай гредата.

В 85-ата минута героят от тази седмица Джошуа Циркзее отново попадна в прегръдките на своите, малко след влизането си като смяна. Дебютиралият в сряда талант от школата на Байерн издебна подаване от Мюлер и завърши с прецизен удар от движение.

Също както преди няколко дни, четири минути след гола на Циркзее се разписа и Серж Гнабри. Последният се възползва от подаването с глава на Роберт Левандовски и реализира в долния ляв ъгъл.


Байерн Мюнхен - Волфсбург 2:0

1:0 Джошуа Циркзее - 85'
2:0 Серж Гнабри - 89'