Германският хегемон Байерн Мюнхен победи с 3:1 Майнц на стадион "Опел Арена" в мач от 20-ия кръг на Бундеслигата.

Шампионите решиха всичко още през първото полувреме, когато в рамките на 18 минути вкараха три гола. Те бяха дело на Роберт Левандовски (8), Томас Мюлер (14) и Леон Горецка (26).

В самия край на полувремето Джери Юсте заби почетното попадение за домакините. След почивката не се случи нищо интересно и с победата Байерн се изкачи на върха с 42 точки, но по-късно може да бъде изместен от РД Лайцпиг, ако "биковете" надделеят у дома над Борусия Мьонхенгладбах. Майнц остава на 15-та позиция с 18 т.

Вижте пълното класиране в Бундеслигата


Още от самото начало Байерн демонстрира брилянтни къси подавания и страхотно движение на топката. От своя страна Майнц се беше затворил и баварците изчакваха противниковата защита да се отвори, за да ударят в разредените пространства.

Първото опасно положение не закъсня и в 5-ата минута Леон Горецка се озова непокрит на обещаваща позиция, но изстрелът му мина на косъм от лявата греда. 180 секунди по-късно обаче Роберт Левандовски откри резултата.

Бенжамен Павар проби по десния фланг и центрира отлично в наказателното поле. Там полският стрелец надскочи централните защитници и с глава матира вратаря за 1:0 за Байерн!

Вторият удар на германския хегемон не закъсня и в 14-ата минута резултатът беше удвоен. Левандовски беше спрян на чиста позиция, но топката попадна в Горецка. Той с много хитър пас върна леко назад към връхлитащия Томас Мюлер, който засече от движение за 2:0!

В 22-ата минута Майнц пропусна отличен шанс да намали пасива си. Леандро Барейро Мартинс засече от движение и гредата спаси Мануел Нойер. И малко по-късно Тиаго Алкантара окончателно сложи точка на спора. Испанският национал получи пас от Алфонсо Дейвис, премина като на парад през няколко противници и със силен шут се разписа за 3:0!

После домакините залагаха на комбинативен футбол, опитвайки се да създадат голова възможност и това даде резултат в 45-ата минута, когато Джери Юсте с глава преодоля Нойер за 1:3!

В 51-ата минута Левандовски центрира хубаво в наказателното поле, но защитата на Майнц се справи и изчисти. После гостите владееха инициативата изцяло и притежанието на топката в 70-ата минута показваше 68% в тяхна полза.

В 91-ата минута Майнц можеше да направи загубата си по-почетна, но Робин Куайсон разтресе лявата греда. 

Майнц – Байерн 1:3

Голмайстори: 0:1 Левандовски (8), 0:2 Мюлер (14), 0:3 Алкантара (26), 1:3 Юсте (45) 

Майнц: Центнер, Брозински, Юсте, Ниакате, Баку, Мартинс (72-Онисиво), Малонг (32-Латца), Куайсон, Боетиус, Йозтунали, Матета (75-Салай)

Байерн: Нойер, Павар, Боатенг, Алаба, Дейвис, Кимих, Алкантара, Горецка (65-Коутиньо), Перишич (89-Толисо), Мюлер (65-Гнабри), Левандовски

Ст.: "Опел Арена"
Съдия: Бастиан Данкерт
Жълти картони: Данкерт, Латца, Боетиус (Майнц); Горецка (Байерн)