Звездата на Байер Леверкузен Кай Хаверц е пред сигурен трансфер в Байерн, след като вчера излезе информация за конкретна оферта към него от Мюнхен.

Баварците отдавна са мечтаната дестинация за 20-годишния германски национал, към когото има интерес от почти всички останали водещи европейски клубове.

Сред тях са Барселона, Реал Мадрид, Атлетико Мадрид, Ювентус, Ливърпул, Челси, Манчестър Сити, Арсенал, Манчестър Юнайтед, Тотнъм и Борусия Дортмунд.

Според бившия изпълнителен директор (2004-2013) на "аспирините" Волфганг Холцхойзер най-доброто решение за кариерата на Хаверц е да излезе зад граница.

"В чужбина Кай ще натрупа опит, който няма да срещне в Германия. Да, той е на път да отиде в Байерн, но не всички млади таланти са успявали в Мюнхен", заяви бившият бос на Леверкузен.

"За Кай е важно да потърси добре управляван клуб, който да му предостави чудесни игрови възможности. И Атлетико Мадрид например не е удачен вариант за него от тази гледна точка, защото той няма да пасне на стила на игра на този отбор. В този ред на мисли Кай е идеален за Барселона или Арсенал", добави Холцхойзер.