Легендата на Байерн Мюнхен Лотар Матеус не проявява разбиране към ситуацията, в която се намират баварците и капитанът на отбора Мануел Нойер.

Стражът даде гневно интервю, в което изрази своето недоволство от изтичането на информация за преговорите му с клуба. Контрактът на Ману е до 2021 година, но поне засега няма индикации, че ще бъде удължен.

"През последните 9-10 години се изграждаше едно взаимно доверие между Нойер и Байерн. Този въпрос може да се реши за 10 минути. Не разбирам тази ситуация", отсече Матеус пред "Скай спорт".

"По мое време изобщо не водихме такива преговори за удължаване на договорите. С Франц Бекенбауер си стиснахме ръцете и преподписах за две години."

"Вече всичко стана много сложно. Разбира се, Мануел мисли за навярно последния си професионален договор като футболист. Но дали ще вземе с 1 милион евро повече или по-малко, неговият живот няма да бъде по-лош", добави Лотар.

През последните седмици се твърди, че Нойер е започнал да мисли за трансфер в чужбина. Вратар №1 на планетата за периода 2013-2016 година е свързван с Ювентус, Челси и Манчестър Сити.