Унион Берлин - Байерн Мюнхен, мач от 26-ия кръг в германската Бундеслига. Стадион "Ан дер Алтен Фьорстерай", 19.00 часа българско време.


Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх
Защитници: Алаба, Ернандес, Боатенг, Павар, Май, Дейвис, Одриосола
Полузащитници: Мартинес, Кимих, Тиаго, Горецка, Кюзанс, Коман, Гнабри
Нападатели: Мюлер, Левандовски, Перишич, Циркзее, Арп
Контузени: Зюле (назад с подготовката), Толисо, Коутиньо
Под въпрос: Мартинес


Прогноза на Gol.bg:

Това е едва вторият официален мач между двата клуба, което лесно може да се обясни с факта, че Унион е абсолютен дебютант в Бундеслигата през настоящия сезон.

Като такъв обаче столичният клуб се представи превъзходно в Мюнхен през есента, когато продаде кожата си скъпо и регистрира много престижно поражение с 1:2 от хегемона за предходните седем кампании.

Баварският колос игра слабо за своите стандарти в последния кръг преди "замразяването на сезона" срещу "братовчедите" от Аугсбург, но все пак постигна победа и дръпна с четири точки на върха в Бундеслигата по пътя към рекордна осма поредна сребърна салатиера.

Разликата на върха обаче вече е само една точка, защото вчера Борусия Дортмунд съсипа вечния враг Шалке с 4:0, записвайки първа победа на свой терен срещу този съперник от 2015 година насам.

Берлинчани изобщо не са за подценяване, тъй като играят прилично и поне в момента могат да бъдат сигурни за оставането си в елита и за догодина. Тимът на Урс Фишер записа три победи от началото на годината, а за последните си седем домакинства може да се похвали с цели четири успеха.

Разликата в класите е крещяща, но гостите позагубиха инерцията си от зимата заради липсата на мачове в период от над два месеца заради пандемията с коронавирус. 

По пътя към титлата в Германия пък баварците също нямат право да допускат грешни стъпки, като те имат 10 победи и едно равенство в последните 11 кръга. Шампионите със сигурност ще искат поне да запазят настоящия си аванс на върха и ние смятаме, че този мач пред празните трибуни е със знак "2".


Резултат: Унион Берлин - Байерн Мюнхен 0:2