Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге засипа с похвали треньора Ханзи Флик, след като баварците постигнаха рекорден 13-и дубъл в клубната си история.

Байерн победи Байер Леверкузен с 4:2 и спечели 20-а купа на Германия в историята си, а на 16-и юни завоюва и осма поредна титла в Бундеслигата.

Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге засипа с похвали старши треньора Ханзи Флик, след като баварците постигнаха рекорден 13-и дубъл в клубната си история. Байерн победи Байер Леверкузен с 4:2 и спечели 20-а купа на Германия в историята си, а на 16-и юни завоюва и осма поредна титла в Бундеслигата.

"Той е свършил работа на топ ниво. Накара Байерн отново да играе в стил "Байерн". Той върна любовта към Байерн Мюнхен", каза Румениге пред АRD.

Флик и отборът сега ще имат 12 почивни дни преди да подновят тренировки за Шампионската лига, която се подновява през август. Баварците победиха с 3:0 Челси в първа среща от осминафиналите на турнира.

"Трябва да поздравим този отбор, беше страхотен сезон. Сега им предстои кратка ваканция", добави Румениге.

В същото време нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски заяви, че той и неговите съотборници са показали по-добра игра и логично са спечелили Купата на Германия.

"Показахме, че повече заслужаваме този трофей. Демонстрирахме повече качества във финала и заслужено победихме съперника. Байерн показа, че е по-добър", заяви Левандовски.

Капитанът Нойер пък добави: "Горди сме и щастливи от постигнатото".