Английското златно поколение от футболисти не успя да разгърне пълния си потенциал, но белгийското такова има пълния шанс да вдига трофеи, заяви капитанът на Червените дяволи Еден Азар.

Азар е един от лидерите на страховития белгийски отбор, пълен със супер-звезди от европейските първенства, в това число Тибо Куртоа, Кевин де Бройне и Ромелу Лукаку. В началото на века, след 2000-ата година Англия разполагаше с фигури като Дейвид Бекъм, Стивън Джерард, Франк Лампард, Майкъл Оуен и други, но никога не се класира на нещо повече от четвъртфинал на голямо първенство.

"Златното поколение, които вие в Англия имахте преди 10-15 години, не спечели нищо. А сега аз мисля, и го казвам на фенове, журналисти и на всички в Белгия, ние можем да спечелим нещо. Ние сме златното поколение на Белгия", обърна се Азар към журналисти в Англия.

"Който и да сложиш като треньор, ще се затрудни да избере 11 играчи, с които Белгия да излезе в мачовете си, така че конкуренцията при нас е нещо много полезно", каза още крилото.

Белгия ще играе именно срещу Англия в група G на 28-и юни, което е последната среща от груповата фаза. Иначе те стартират кампанията на 18-и юни с Панама, след което ще се изправят срещу Тунис.