Белгия - Панама, двубой от група G на световното първенство по футбол в Русия. Стадион "Фищ", 18.00 часа българско време.

 

Вероятни състави:

Белгия: Куртоа, Вертонген, Алдервейрелд, Боята, Мюние, Витсел, Караско, Де Бойне, Мертенс, Азар, Лукаку

Панама: Пенедо, Ескобар, Торес, Дейвис, Мурийо, Гомес, Годой, Купер, Барсенас, Родригес, Перес


Прогноза на Gol.bg:

Един от скритите фаворити Белгия излиза в ролята на фаворит срещу непретенциозния отбор на Панама, обявен от куп специалисти и анализатори за "туристически" участник на мондиала.

Абсолютният дебютант на световни финали Панама записа само три победи в десет мача в заключителната фаза на квалификациите в зона КОНКАКАФ, завършвайки с отрицателна голова разлика и само едно отбелязано попадение на чужд терен в петте визити.

На другия полюс бяха "червените дяволи", които спечелиха по безапелационен начин своята група, допускайки само едно равенство в десетте си двубоя, при смразяващата голова разлика (+37). Освен това момчетата на Роберто Мартинес демонстрираха страхотна форма в контролите и очакванията към тях са големи.

Откакто загуби от Мексико на стадион "Ацтека" на световното през 1986 година, Белгия има девет победи и две равенства в 11 мача срещу отбори от зона КОНКАКАФ, докато Панама е успял да измъкне четири равенства в деветте си срещи с европейци.

Очакваме от Еден Азар и компания да демонстрират характерния си бърз и зрелищен футбол, който със сигурност гъделичка сетивата на безпристрастните зрители на първенството. Залагаме на класическа победа на белгийците.


Резултат: Белгия - Панама 3:0