Британски мениджъри ще се опитат да прецакат Кубрат Пулев. Според анализатори на Острова Кобрата може да се наложи да играе не един, а два мача, за да получи званието за претендент №1 на WBA, с което да получи задължителен бой с Антъни Джошуа за световните му пояси. Специалистът в областта Джон Хуулан от Boxinglnsider очаква българинът да се изправи първо срещу Мануел Чар, след което да го накарат да направи защита на званието си не с кого да е, а с Тайсън Фюри.

"Кубрат Пулев е извън прожекторите, след като се отказа от битката си с Антъни Джошуа заради контузия. Но има много сериозна вероятност именно той да е първият боксьор, срещу когото Мануел Чар ще защитава титлата си на WBA. Вместо да се бие с Дейвид Прайс, Фюри може да се бие с някой по-слаб противник и след това да се изправи срещу победителя от Чар - Пулев. Той ще трябва да се отърве от ръждата, която със сигурност е събрал през последните 2 години.

Печелейки тези два мача, той ще има лесен път към по-висока позиция в ранглистата и по-лесно ще може да си уреди двубой срещу някой от световните шампиони - Антъни Джошуа или Дионтей Уайлдър", анализира ситуацията Хуулан. До момента все още не е ясно дали Кобрата ще поеме в посока Мануел Чар и мач за званието №1 на WBA, или ще се насочи към защита на тази позиция в IBF срещу Джарел Милър. Агентите на Кубрат от "Зауерланд" са в напреднали преговори и по двете линии, като при осъществяване на мач с американеца Милър той най-вероятно ще е в Бруклин на 28 април.

В същото време братът на Кобрата - Тервел Пулев, влезе в Топ 150 на световната ранглиста в полутежка категория на Вохгес. Тево вече е под №141 на класацията. Неговият актив бе обновен след дълго чакане, след като победата му над Арцьом Чарнякевич с нокаут във втория рунд бе официално призната. Така българинът, който вчера навърши 35 години, вече има 20 точки в ранглистата.