Антъни Джошуа може да се боксира срещу Александър Поветкин, ако двамата с руснака постигнат победи по време на галавечерта в Кардиф утре.

Британецът и световен шампион във версиите IBF, WBA и IBO ще се изправи срещу световния шампион във версия WBO Джоузеф Паркър в част от идеята да се обединят всички титли в едно и е абсолютен фаворит на букмейкърите за успеха.

Руснакът Поветкин пък ще бъде задължителен претендент за световния пояс в категория WBA при успех над Дейвид Прайс в съботната галавечер на "Принсипалити Стейдиъм" в Кардиф.

Промоутърът на Ей Джей - Еди Хърн, се опитва да му начертае плановете за в бъдеще, макар че нещата зависят доста и от съботния мач и една изненадваща загуба ще обърка сметките на гиганта.

"Джошуа трябва да срещне Поветкин в някакъв момент от годината", каза Хърн пред "Скай Спортс".

"Един такъв може може да се проведе отново във Великобритания. Тук става въпрос за пари. Ние можем да генерираме огромни приходи и тук". 

"Финансирането и подкрепата в Русия, която я имаше преди години, вече е абсолютен мит, и от щаба на Поветкин вече знаят, че ние искаме един евентуален мач с него да се проведе отново на британска земя".

Поветкин имаше сериозни проблеми с допинг властите, но правата му бяха възстановени. През своята кариера той има 34 мача (33 победи, 23 от тях с нокаут, 1 заугба). Единственото му поражение бе от Владимир Кличко през 2013 година. 

Той е считан за една от най-големите звезди в тежката категория на бокса и е бивш световен шампион във версия WBA, като задържа пояса две години - от 2011 до 2013 година.