До края на календарната година най-големите звезди в тежка категория по бокс – Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър, ще се изправят един срещу друг на ринга. Това обеща промоутърът на британеца Еди Хърн.

Джошуа снощи победи по точки новозеландеца Джоузеф Паркър и вече притежава световните титли на WBA, WBO, IBO и IBF. Единствено пояса на WBC му липсва, за да се превърне в първия абсолютен шампион от Ленъкс Люис, който спечели това звание през 2002 г.

Титлата на WBC пък е дело именно на Уайлдър, който от 40 мача, има 40 победи, от които 39 са с нокаут. Американецът не свали на земята единствено канадеца Бърмейн Стивърн през 2015 г., като го победи по точки, за да спечели пояса си. През миналата есен двамата отново се боксираха и Уайлдър този път нокаутира Стивърн.

"Подобен мач трябва да стане факт до края на 2018 година. В противен случай ще имаме проблеми. Може да е през лятото или по-късно. Щях да бъда по-категоричен с дата, ако двамата не бяха толкова зловещи и непредсказуеми. Именно заради това уреждането на срещата може да отнеме повече време, макара да изглежда лесно отвън", заяви Хърн.

След всяка победа Джошуа или Уайлдър си отправят закани още на ринга. Британецът не направи изключение и след снощния си успех над Паркър.

"Готов съм по всяко време да се бия с Деонтей Уайлдър, на всяко място по света! Хайде да го направим! Сериозен съм", заяви Джошу. Отговорът на американеца не закъсня. "Какво ограбване...леле!!! Джоузеф Паркър, ти свърши страхотна работа, братко. Господи, не се извинявай, ти не направи нищо грешно срещу шампиона. Антъни Джошуа, приемам на 100% предизвикателството!".