Отборът на Дионтей Уайлдър отправи оферта на стойност 50 милиона долара за мегасблъсък срещу Антъни Джошуа за титлата на безспорния шампион в тежка категория.

Офертата, която дойде, след като Еди Хърн предложи на Уайлдър 8.8 милиона лири по-рано този месец, ще осигури на Джошуа 50% от сблъсъка.

Във видео, публикувано в туитър, Уайлдър казва: "Антъни, разберете се с Еди и Бари Хърн и ги накарай да проверят своя имейл. Имам нещо специално за вас. Парите са в торбата. Вярвайте,че ще спазя своето обещание."

Един от мениджърите на световния боксов съвет, Шели Финкел, каза, че отборът на Антъни Джошуа има 24 часа, за да решат дали да приемат офертата.

Предложената оферта идва, след като британският боксьор заяви в интервю, че би приел сблъсък с Уайлдър, ако получи 50 милиона долара.

"Бяха ни предложени незначителни суми, за да приемем. Ние им предлагаме 4 пъти по-висока оферта. Ако не приеме тези 50 милиона долара, значи наистина не иска да се бие", заявиха от отбора на американеца.

Хърн потвърди, че е получил офертата, като разкрива, че е получил имейл лично от Уайлдър, който първоначално е приел като шега.

"Сблъсъкът ще се състои на място по техен избор. Без обида към Дионтей, но не вярвам, че разполага с парите. Ако може да го докаже, тогава сме готови да го обсъдим."

Промоутърът заяви, че Джошуа е съгласен на предложената оферта и е заинтересован от споменатите пари. Според слуховете, отборът на Уайлдър иска двубоят да се състои между септември и декември на място по техен избор.

Хората от щаба на британеца вярват, че техният боксьор, който държи 3 от 4-те световни пояса, заслужава по-голям дял от своя евентуален бъдещ опонент, пише "24 часа".

След като новината за офертата се разкри Джошуа също публикува снимка от своята тренировка, озаглавена: "Aко войната започне утре, знам, че моята армия е до мен", след което последва и видео с надпис: "Никой не може да ме победи".